27 Şubat 2016 Cumartesi

Mite Temizliği Nasıl Yapılır?

Mite, bizlerin gözle göremeyeceği kadar küçük canlı yaratıklar olup en çok bulunduğu yerlerin başında ise yataklarımız, halılarımız, koltuklarımız, yastıklarımız ve tüylü çocuk oyuncakları gelmektedir. Mitelerin yaşam alanlarını oluşturan 3 temel etmen ise karanlık, sıcaklık ve nemdir. Miteler bu 3 şartın sağlandığı her ortamda rahatça üreyip çoğalabilen yaratıklardır. Mitelerin ana besin maddesi de insan derisi ve kepeklerdir.


Boyutları 5 ile 55 mikron arasında değişen mite, insan sağlığını tehdit etmektedir. Mite ve toz akarları astım, alerji ve nefes darlığı gibi solunum enfeksiyonlarına neden olduğu için alerjisi olanlar için gerçek bir tehdit unsurudur.

Mite özellikle çocukların ve yaşlıların zayıf olan bağışıklık sistemlerini etkileyip, hastalıklara neden olur. Alerjik bünyeli kişilerin erken yaşlarda mite’larla karşılaşması, alerjik nezle ve astım gibi hastalıkların gelişmesi açısından, bir risk faktörüdür. Mite’ların en çok bulunduğu yerler yataklarımızdır. Bir yatakta 100.000'den 10.000.000'a kadar canlı mite bulunmaktadır. Yatak, yastık ve yorganlarda bulunan mite’lar, toz partiküllerinin üzerine yapışır ve nefes borusundan akciğerlere ulaşarak alerjik reaksiyon başlatır.

Mite’lardan korunmak ve temizliklerini gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Bu noktada Dry İstanbul Kuru Temizleme yardımınıza yetişmektedir. Dry İstanbul Kuru Temizleme, profesyonel ekibi ve ekipmanları ile sizleri ve özellikle çocuklarınızı bu zararlı mite'lardan korumak amacıyla profesyonel mite temizliği hizmeti vermektedir.

Mitelerden Korunmak İçin Neler Yapabiliriz?
  • Mite’lardan korunmak için öncelikle evinizi her gün iyice havalandırmanız gerekmektedir.
  • Evinizden toz tutan eşyaları azaltıp, mümkünse tamamen kaldırmanız gerekmektedir.
  • Evde en çok toz tutan yerlerden birisi açık kitaplıklardır. Bu yüzden kapaklı kütüphane kullanmanız sizin için faydalı olacaktır.
  • Çarşaf, yastık yüzü ve nevresimlerinizi haftada bir değiştirin. Bu ürünleri 60 derece veya daha yüksek dereceli suyla yıkayın, mutlaka ütüleyin.
  • Halılarınızı güçlü bir elektrik süpürgesiyle haftada en az bir kez temizleyin.
  • Çocuğunuzda mite alerjisi varsa, evde temizlik yapılırken çocuğunuz temizlenen odada kalmasın veya maske taksın.
  • Ev içi nemi kontrol altına alın, evinizde buhar makineleri ve nemlendirici kullanmayın. 
  • Yeni geliştirilen nanokapsül teknolojisi ile üretilen su bazlı sprey, mite’ları öldürür ve dışkılarının havaya karışmasını engeller. Bu teknoloji 3 ay boyunca etkilidir. Bu nedenle yatak, koltuk, halı ve perdelerinizi 3 ayda bir bu ürünle temizleyerek mite’lara karşı önlem almak umut verici görünmektedir.

Bütün bunların yanı sıra Dry İstanbul Kuru Temizleme güvencesi ile konusunda uzmanlaşmış eğitimli kişiler eşliğinde özel mite temizlik çalışması için üretilmiş olan cihazlarımıza yataklarınızın hijyene kavuşturulması için bize 444 14 53 hatlı numara ile ulaşmanız yeterli olacaktır. Dry İstanbul Kuru Temizleme güvencesi ile yapılan mite temizlik çalışmasından sonra size ve sevdiklerinize güven ve huzur içerisinde hijyenik yatağınızda uyumanın keyfini çıkarmak kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder