3 Mart 2016 Perşembe

Makyaj Lekeleri Nasıl Çıkar?

Kadınların vazgeçilmezi, güzelliğin tamamlayıcısı makyaj... Bembeyaz t-shirtünüze bulaşmış kırmızı bir ruj ya da boğazlı kazağınıza bulaşmış fondöten lekesi... Bu durumları yaşamamış bir kadın yoktur muhtemelen. Makyaj lekeleri çok zorlu lekeler olmamakla beraber hızlı müdahale gerektiren bir leke türüdür. Peki en sevdiğimiz giysimize istemediğimiz bir makyaj malzemesi lekesi bulaştı ne yapmalıyız? Bu soruya kullanılan en temel 3 makyaj malzemesi ile yanıt verelim.


Maskara: Makyajın en büyük tamamlayıcılarından biri olan maskara kadınların vazgeçilmezidir. Giyinirken üzerinize bulaşan ya da silinmemiş maskaranın yastıkta çıkardığı leke için yapmamız gereken şey bölgeyi bir yumuşatıcıyla silmek. Vazelin ya da gliserin gibi ürünler bölgenin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Bu işlemin ardından giysinizi ya da bulaşan kumaşı yıkama talimatına uygun şekilde yıkayabilirsiniz. 

Ruj: İçerisinde yağ bazlı madde içeren ruj, maskaraya göre temizlemesi biraz daha zor olan bir makyaj malzemesidir. Ruj lekesini temizlerken yağ çözücü malzemeler kullanmak yardımcı olacaktır. Temiz bir bez yardımı ile ruj lekesi olmuş bölgeyi silin. Daha sonra yağ çözücü deterjanınızdan bir damla beze damlatarak lekeli bölgeyi nazikçe çitileyin. Giysinizi 10 – 15 dakika beklemeye bırakın. Leke çıkmamış ise aynı işlemi tekrar uygulayın.

Fondöten: Kullandığınız fondöten likit fondöten ise lekenin yayılma olasılığı yüksektir. Bu yüzden lekeye müdahale etmek konusunda biraz daha hızlı hareket etmemiz gerekmektedir. Fondöten lekesini temizlemeye bulaşmış fondöteni plastik bıçak yardımı ile sıyırarak başlayın. Daha sonra ıslatılmış bir bez yardımı ile kalan fondöteni üründen alın. Ardından deterjanı parmağınızla lekeli bölgeye yayın. Bütün bu işlemleri uyguladıktan sonra giysinizi çamaşır makinesinde yıkayın ve doğal yöntemlerle kurutun.

Bütün bu işlemlerinize rağmen lekeler giysilerinizden ya da kumaşlarınızdan çıkmadıysa Dry İstanbul Kuru Temizleme’den yardım alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder