24 Mart 2016 Perşembe

Pantolon Nasıl Ütülenir?


Ütülenme yöntemleri açısından kıyafetler arasında çoğu kişi için en zor giysilerden biri olarak nitelendirilir, pantolonlar... Spor ya da kot/jean pantolonlarda sorun çok büyük gibi görünmese de özellikle kumaş pantolonlarda “çift çizgi ya da cep izi” gibi sorunlar yaşamamak için pantolon ütü işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Öncelikle bir pantolonu düzgün ütülemek için mutlaka bir ütü masası kullanmalısınız ve ütü işlemine ceplerden başlamalısınız. Dışarı çıkarttığınız iki cebi de düzgün bir şekilde ütüledikten sonra pantolonunuza yerleştirmelisiniz.
  • Ceplerin ütülenmesinden sonraki aşamada ise bel kısmı üzerine yoğunlaşmalısınız. Ütü masasının dar olan bölümüne pantolonunuzun bel kısmını geçirin ve elinizle düzelterek/döndürerek bel kısmını ütüleyin. Bel kısmında cep izi çıkmasını istemiyorsanız yan cepleri geri çekin ve o bölgeyi ütüleyin. Ardından arka cep bölümüne geçmek için pantolonunuzu döndürün ve önce arka cep üzerindeki düğmeleri ilikleyin. Düğmeleri ezmeyecek şekilde etrafından ütüleyin ve aynı işlemi diğer yan cebe de uygulayarak bacak kısmına geçin.
  • Bel kısmının ütülenmesinden sonra ise son aşama olan bacak kısmına geçebilirsiniz. Bu noktada pantolonun orta çizgilerinin üst üste gelmemesine dikkat edecek şekilde pantolonunuzu ütü masanızın üzerine düzgünce yerleştirin. Üst bacağı yukarı katladıktan sonra altta kalan bacağın iç kısmını çizgisine dikkat ederek ütüleyin. Sonra katladığınız tarafı açın ve aynı şekilde çizgisine dikkat ederek ütüleyin. Aynı işlemi pantolonun altta kalan bacağı üste gelecek şekilde çevirerek bir kez daha uygulayın. 

Yukarıda detaylı olarak yazdığımız bu zahmetli işlemlere katlanmak istemiyor, sevdiklerinize daha çok zaman ayırmak ve uygun fiyata en profesyonel sonucu almak istiyorsanız sizler de Dry İstanbul Kuru Temizleme güvencesinde pantolonlarınızı Dry İstanbul’a emanet edebilir, 7/24 444 1453 numaralı çağrı merkezimizden bizleri arayabilir veya www.dryistanbul.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder