7 Mart 2016 Pazartesi

Gelinlik Nasıl Temizlenir?

Gelinlik, her kadının hayatındaki en önemli parçalarından birisidir diyebiliriz. Müthiş geçen bir düğünün ardından gelinliğiniz biraz pislenmiş olabilir..Bu değerli parçayı saklayıp, gelinliğinizi anılarla dolu bir parça haline getirmek adına saklamak isteyebilirsiniz. Gelinliğinizin gardrobunuzun en özel bölümüne yerleştirilmeden önce ilk giydiğiniz andaki kadar temiz ve beyaz olması gerekir. 


Gelinliğinizin geçirdiğiniz keyifli anlardan sonra özellikle uç kısımlarında kararmalar meydana gelmiş olması muhtemel bir durumdur. Bu durumda Dry İstanbul Kuru Temizleme sizler için bu özel parçayı en özenli şekilde eski haline getirecektir. 

Gelinliğiniz daha küçük kararmalara da maruz kalmış olabilir. Bu durumda evde de yapabileceğiniz küçük işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler nelerdir derseniz...
  • Gelinliklerin kumaşları çok hassas olduğu için yüksek ısılarda yıkama yapmayın.
  • Gelinliğinizi yıkarken çamaşır suyu kullanmaktan kaçının. Çamaşı suyu yerini beyazlatıcı kullanmayı tercih edin.
  • Gelinliğinizin üzerinde bulunması muhtemel işleme, boncuk, özel tal gibi aparatlar özenle temizlenmelidir. Bu aparatları kimyasal madde kullanarak temizlerseniz yapılarını bozup, renklerini açabilirsiniz.
  • Dantel işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz soğuk suda bekletme yöntemini kullanabilirsiniz.
  • Gelinliğiniz organze kumaş ise ortalama 40 derece sıcaklıkta yıkayın, buharsız ütü ile ütüleyin.
  • Gelinlikte en önemli aşama saklama aşamasıdır. Gelinliği dolapta asma yöntemi ile saklamak çabuk eskimsine sebep olabilir. Gelinliği en iyi saklama yöntemi bir kutu içerisinde tutmaktır. Ortamın kuru ve serin olması da uzun ömürlülük açısından önemlidir, aksi takdirde ortamın nemliliğinden dolayı gelinliğiniz sararabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder