11 Şubat 2016 Perşembe

Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenmeli?

Hepimizin bildiği üzere bebeklerin cilt yapısı oldukça hassastır. Dolayısıyla bebeklerin kıyafetlerini yıkarken çok dikkatli olunmalı, cildiyle doğrudan temas eden tüm kıyafetlerini temizlerken iki kere dikkat etmek gereklidir. Yıkama esnasında çamaşır suyu gibi güçlü ve asitli temizleyiciler kullanmamaya özen gösterilmelidir. Peki bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken nelere dikkat etmelisiniz?


Bebeklerin cildi, erişkinlerin cildinden daha hassas olduğu için kendi çamaşırlarımız için kullandığınız deterjanlar bebeğinizin cildine zarar verebilir. Bu nedenle bebeğinizin giysilerini kendi giysilerinizden ayrı şekilde yıkamalısınız.

Bebeğinizine aldığınız yeni kıyafetlerin önce yıkanması ve ardından da mutlaka ütülenmesi gerekir.

Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlarla giysilerini yıkamamalısınız. Bu şekilde uygunsuz deterjan kullanımına bağlı olarak bebeğinizde kaşıntı, hassasiyet, kızarıklık gibi yan etkiler oluşabileceği gibi ilerleyen dönemlerde cildinde alerjik oluşumlar gelişebilir.

Bebek kıyafetleri yıkandıktan sonra çok iyi durulanmalıdır. Yıkanan kıyafetleri mümkün olduğunca açık havada kurutmalı ve ütülemelisiniz. Ütüleme işlemi bebek giysileri için yüksek ısıda yapıldığında hijyenik etkiyi arttırmaktadır.

Bebeğinizin kıyafetlerini güneş gören bir yerde kurutmanız her zaman tercih sebebi olmalıdır.  Güneş ışınları bazı bakterileri doğrudan yok edebilmektedir. Bebek kıyafetleri iyice kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

Sizler de bebeklerinizin en az cildi kadar hassas olan ve özenle temizlenmesi gereken kıyafetleri için profesyonel temizleme çözümlerinden yararlanın, DRY İSTANBUL'a ulaşın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder