17 Şubat 2016 Çarşamba

Boya Lekesi Nasıl Çıkar?


Boya yaparken ne kadar dikkatli olunsa da boyanın bir yerlere bulaşmasını engelleyemeyebilirsiniz. Boya lekesi vakit kaybetmeden hemen müdahale edildiğinde sizi çözüme ulaştıracak bir leke türüdür.


Giysilerinize, halıya, perdeye, koltuk döşemesine bulaşan boya can sıkıcı bir durum ortaya çıkartabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda hızlı hareketlerle boya dökülen bölgeye pudra serpiştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra pudralı bölgeyi, eter veya alkole batırılmış bezle silmelisiniz. Eter yanıcı bir madde olduğundan dolayı dikkatli olmalı ve ateşten uzak durmanız önemlidir. Bu işlemin ardından eter veya alkolle sildiğiniz bölgeyi bol soğuk suyla yıkayın.

Eğer yağlı boya, kumaşın üzerinde kurumuşsa, yani taze bir leke değilse, kurumuş boya lekesinin üzerine amonyak dökün. Boyanın yumuşaması için 15 dakika kadar bekleyin. Sonra o bölgeyi tekrar soğuk su ile yıkayın. Kurumuş boyayı çıkartmak için bir başka yöntem ise giysinizi sabunlu su içerisinde bir kaç saat bırakmaktr. Bu işlem boya lekesinin yumuşamasını sağlamaktadır. Yumuşayan boya lekesini kumaş üzerinden bıçak yardımı ile kazımak gerekmektedir. Kazıma işleminin sonrasında yapılması gereken şey, kıyafetteki boya lekesi çıkarmak için çam terebentin ile silmektir.

Tüm bu müdahalelerle boya lekesini çıkaramazsanız, Dry İstanbul Kuru Temizleme Servisi’nden destek almanız faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder