17 Şubat 2016 Çarşamba

Kışlık Giysiler Nasıl Kaldırılmalı?

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde kabanlarımıza, kazaklarımıza, yünlü giysilerimize ve çizmelerimize veda zamanı geldi..Evinizde yeterli alana sahip değilseniz ve giysileriniz için yazlık kışlık uygulaması yapıyorsanız, kışlıklarınızı en iyi şekilde saklayabilmeniz için küçük ipuçlarına ihtiyacınız olabilir. Her şeyi kutulara doldurup dolapların en arkasına atmaktansa küçük dokunuşlarla kıyafetlerinizin yaz ayları boyunca zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Peki bunun için ne yapmak gerekiyor? 

  • Temizlik : Kışlık kıyafetlerinizi kaldırmadan önce yapmanız  gereken ilk şey, hepsini doğru biçimde temizlemektir.. Giysilerinizi  kumaşının özelliğine göre yıkayarak, kirlerinden arındırabilirsiniz.
  • Doğru Yer Seçimi : Kışlık giysileriniz için en uygun saklama alanları serin ve kuru yerlerdir. Nemli, toz alan ve karanlık alanlar, saklamak için asla uygun yerler değildir çünkü bu bölgeler küflenme riski taşıdıkları gibi, mite türü canlıların da üremeleri için birebirdir.
  • Doğru Saklamak : Pek çok kışlık giysi, deformasyonlara yol açmamak için askıda tutulmalıdır. Yumuşak dokulu kaban, parka, anorak gibi giysiler, yerden kazanmak için katlanabilir. Bu tip giysileri dikiş hizalarından katlamaya özen göstermelisiniz.
  • Doğru Elyaf Kullanımı : Saklama torbaları ve kutularını kullanacaksanız, doğal elyaftan yapılmış olanları kullanmaya özen gösterin. Böylece, hem giysilerin nefes almalarını sağlarsınız, hem de tozlanmalarının önüne geçersiniz.
  • Sağlam Askıya Asmak : Özellikle kaban ve mantolarınız, ağır giysilerdir. Bu tip giysilerinizi ahşaptan yapılmış, sağlam askılara asmanız önemlidir. Esneyebilen veya zamanla kırılganlaşan plastik askılar kullanmanız giysilerinizin deforme olmasına sebep olabilir.
  • Korumak : Son ama en önemli adım da giysilerinizi korumaktır. Böcek ve nemden korumak için, saklama alanlarınıza küçük lavanta keseleri ve sedir ağacı yongaları yerleştirebilirsiniz. Lavanta, nemi çekeceği gibi giysilerinize güzel bir koku da verecektir. Sedir ağacı yongaları veya kabukları ise böcekleri giysilerinizden uzak tutmak için iyi bir çözümdür.

Kışlık kıyafetlerinizi bir sonraki sezonda tekrar kullanmak üzere kaldırmadan önce Dry İstanbul Kuru Temizleme'ye getirin, giysilerinizin ömrünü uzatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder