9 Şubat 2016 Salı

Vintage Kıyafetler Nasıl Muhafaza Edilir?

Günümüzde de eski dönem moda tasarımlarının değeri yavaş yavaş anlaşılmaya başladı. Vintage olarak adlandırdığımız bu ürünleri bulmak kadar korumak da oldukça önemlidir. Modanın bu zamansız parçalarını nasıl koruyacağımıza bir bakalım;

  • Vintage giysiler güneş ışığından, köklü sıcaklık değişimlerinden, ısıdan, nemden, aşınma ve tozdan etkilenen parçalardır. Bu yüzden de bu tip dış etkenlerde korunmaları gerekirr. Bütün bu dış etkenlere maruz kalması giysilerin ömrünü kısaltır ve zarar verir. Bu sebeple giysilerinizi bu tür ortamlardan uzak tutmanız önemlidir.
  • Toz ve kir vintage kumaşa güve ve diğer zararlı şeyleri çekebilir. Bu sebeple giysinin temizlenmesi ve tozdan korunması oldukça önemlidir. Öncelikli olarak giysinin etiketine bağlı kalarak kuru ya da ıslak temizleme yapmak gerekir. Giysi hassas bir kumaştan oluşuyorsa soğuk su ve yumuşak bir sabun ile yıkayın. Eğer kumaşın cinsinden emin değilseniz ve herhangi bir etiket barındırmıyorsa profesyonel bir kuru temizlemeden yardım almalısınız.
  • Eğer giysiniz temiz ama tozundan arındırmak istiyorsanız, elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsiniz. Giysinizin elektrik süpürgesine kaçmasını önlemek için de süpürgenin ucuna çorap geçirip en düşük ayarda kıyafetin üzerindeki tozları çekin.
  • Giysiyi düz olarak saklayın, bu mümkün değilse kollarından giysinin önüne çapraz gelecek şekilde katlayın.
  • Düğme, boncuk veya metal süslemesi olan giysilerinizi saklarken metal kısımları bez ile sarmaya çalışın. Zamanla bu metaller kumaşa leke bırakabilir.
  • Vintage giysilerinizi 15-25 derece arasında, karanlık, kuru ve dumansız ortamlarda muhafaza edin. Muhafaza ederken çamaşır odası, soğuk bodrum katlarından kaçınmakta fayda vardır.
  • Her 4-6 ayda bir vintage giysilerinizin olduğu dolabı temizleyin, dolabı tozlardan arındırın. Güve ve kelebek kontrolü yapmak oldukça önemlidir.
Vintage kıyafetlerinizin ilk günki gibi korunmasını istiyorsanız; siz yine de işi profesyonellere bırakın; Dry İstanbul güvencesinde kıyafetlerinizin ömrünü uzatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder