10 Mayıs 2016 Salı

Ütü Yapmanın 11 Püf Noktası

Ev işleri içinde en tercih edilmeyen ve başkasına devredilmek için fırsat kollanan ütü çoğu kişinin en nefret ettiği ev işleri arasında yer alır. Gün geçtikçe rahatlama eğilimi gösteren moda anlayışı sayesinde ütülü kıyafet giymek eskisi kadar zorunluluk olmamakla birlikte bazı kıyafetler vardır ki muhakkak ütülenmeleri gerekir. Mesela takım elbiseler bu kategoriye girer. Ütü yapılan kıyafetler arasında bile zorlayıcı bir kategoride bulunan takım elbiseleri bile size dert olmaktan kurtaracak püf noktalarını araştırdık ve sizleri birer ütü canavarına çevirecek bu püf noktalarını aşağıda sıraladık.

  1. Ütü masanızın örtüsünün altına alüminyum folyo sererseniz ütüye ayırdığınız zamanı yarı yarıya indirebilirsiniz. Alüminyum folyo ütüden gelen ısıyı yansıtacağından ütü yaptığınız kıyafetin arka tarafı da aynı anda ütülenmiş olacaktır.
  2. Hassas kumaşları ütülerken ya da makinenizi uzun bir aradan sonra kullanıyorsanız kıyafetlerin üzerine tülbent, pamuklu kumaş ya da mendil koyarak ütüleyiniz. Böylece hem hassas kumaşlarınızı korumuş olursunuz hem de ütünüzün olası kirlerinin çamaşırlarınıza direk geçmesini engellemiş olursunuz.
  3. Ne kadar ütünüzün kullanma talimatları çeşme suyu kullanılabileceğini belirtse bile her zaman kaynatılıp soğutulmuş su kullanın. Bu sayede ütünüzün kireçten tıkanmasını ve kıyafetlerinize tortu bulaşmasını önlediğiniz gibi ütünüz kullanım ömrünü de uzatmış olursunuz.
  4. Özellikle koyu renkli kumaşlarda parlamayı önlemek için kıyafetlerinizi tersine çevirerek ütüleyiniz.
  5. Ütü yaparken oval hareketler yapmak kıyafetlerinizin esnemesine ve uzamasına sebep olacağından her zaman ileri geri hareketlerle kıyafetlerinizi ütülemeye özen gösterin.
  6. Perde, masa örtüsü, nevresim takımları gibi büyük ve uzun kumaşları ütülerken ütü masanın yanına ütü masasının boyutuna yakın bir masa ya da sandalye bulundurmak kumaşın ütülenen kısımlarının tekrardan buruşmasını engeller. Ütülenen kumaşları düzgünce yandaki sandalyeye kaydırıp katlarsanız işiniz tek seferde bitmiş olur.
  7. Düğmelerin etrafını ütülemek için ütünün sivri ön ucundan yardım alınız
  8. Kumaştaki hali hazırdaki bir lekeyi ütülemek telafisi olmayan sonuçlara neden olur. Kirli yüzey ütünün sıcağıyla birleşince kumaşın içine işleyebileceğinden kalıcı bir iz bırakabilir.
  9. Ütünüz kıyafetlerinizi kirletmesini önlemek için her ütü işleminden önce karbonat katılmış su ile ütünüzün metal yüzeyini silin ve deliklerini temizlemek içinde kulak çubuklarından faydalanın.
  10. Ütü işlemi esnasında yanınızda düz su spreyi bulundurmak ufak hatalarınızın önüne geçer. Yanlışlıkla kırıştırdığınız yerlerin üzerine bir fıs su sıkıp bir dakika bekledikten sonra ütüyle tekrardan üzerinden geçiniz.
  11. Son olarak ütünüz kullanım ömrünü daha da uzatmak için her kullanımdan sonra su bölmesindeki suyu boşaltın. Bu sayede su bölümünde nemlenme oranı azalacağından ütünüz daha yavaş kirlenir ve kireçlenir.

Yılların deneyimiyle günümüz teknolojilerini harmanlayan Dry İstanbul Kuru Temizleme ile sizde profesyonel hizmet ve sonucun keyfini sürerken ütüye ayıracağınız zamanı sizin için daha önemli olan konulara ayırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder