9 Mayıs 2016 Pazartesi

Deodorant Lekesi Nasıl Çıkar?

Günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olan deodorantların amacı vücudumuzun doğal olarak oluşturduğu istenmeyen kokuları maskeleyerek bizi ve kıyafetlerimizin güzel kokmasını sağlamaktır. Isınan havaların bunaltıcı ve nemlendirici etkisine karşılık olarak temiz ve güzel kokmamızı sağlayan deodorantlar; günlük işlerimizi korkusuzca yapmamıza yardımcı olmakta. Her güzel şeyin bir kusuru var diye boşuna dememişler, yaz aylarımızın nihai kurtarıcısı deodorantlar zaman zaman  kıyafetlerimizde leke izi bırakabiliyor. Özellikle siyah, gri gibi koyu renk gömlek, tişört ve elbiselerin koltuk altlarında açık renkli, ter izine benzer lekeler oluşabiliyor. Bütün lekelerin olduğu gibi deodorant lekesini de çıkarmak için takip edilmesi gereken birkaç yöntem var. Her şeyden önce dikkat edilmesi gereken kural kıyafetin deodorant lekeli bölgesinin ütülenmemesidir. Çünkü ütünün ısısıyla beraber, leke kıyafetin iç bölgesine işleyebilir ve çıkarması zorlaşabilir. Hatta bazı durumlarda lekenin çıkması imkansız bir hal alabilir. En basit yöntem; kıyafetin kumaş rengi gözetilmeksizin, lekeli bölgeye sıvı deterjan ya da suyla karıştırılmış toz deterjanın dökülmesi ve yarım saat bekledikten sonra makinede normal programda yıkanmasıdır. Bu işlemden sonra lekenin zahmetsizce çıktığını görebilirsiniz. Eğer ki çamaşır makinesiyle yıkamak için vaktiniz yoksa ya da çamaşır makineniz bulunmuyorsa aşağıdaki yöntemlere göz atmanız yeterli olacaktır.














Renkli Kıyafetlerdeki Deodorant Lekeleri İçin;
  1. En temel yöntem, bir kapta ılık su ile deterjan karıştırıldıktan sonra lekeli bölgenin bu su ile temizlenmesidir. Ardından düz ılık su ile durulanır.
  2. Eğer ki yıkamak için yeterli zamanınız yoksa kısa yol olarak, lekeli alan amonyak ve su karışımına batırılan bir pamuk yardımıyla silinir. Dikkat edilmesi gereken nokta, renkli kıyafetlerin renklerinin solmaması için amonyak ve suyun oranı tam %50 olarak ayarlanmalıdır.
  3. Bir başka yöntem ılık su ile kalın tuzun karıştırılmasından oluşan karışımda lekeli kıyafetin yarım saat bekletilmesidir. Yarım saatin sonunda düz ılık suyla kıyafet durulanmalıdır.
  4. Son olarak bir kapta su ile sirke yarı yarıya olacak şekilde karıştırıldıktan sonra lekeli kıyafet bu karışımda 1 saat kadar bekletilir. İşlemin sonucunda, durulamaya geçilmeden önce yumuşatıcı karıştırılmış bir suyla ovulması kıyafetin sirke kokmasını engeller. Tüm bu işlemlerin sonunda düz ılık su ile kıyafet durulanmalıdır.
Beyaz Kıyafetlerdeki Deodorant Lekeleri İçin;
  1. En temel yöntem ılık su, deterjan ve çamaşır suyu karıştırılmış su ile beyaz kıyafetin lekeli alanının yıkanmasıdır. Sonrasında düz ılık suyla kıyafet durulanır.
  2. Eğer ki yıkamak için vaktiniz yoksa amonyağa batırılan pamuk ile lekeli bölge sürülürse leke kısa sürede kaybolur. Renkli kıyafetlerin aksine beyazlarda amonyak ile suyun karıştırılmasına gerek yoktur.
  3. Lekeli bölge oksijenli su ile ovulduktan sonra ılık su ile durulanırsa lekenin kolayca temizlendiği görülür.
  4. Son olarak bir kapta yarı yarıya alkol ile su karıştırıldıktan sonra bir pamuk yardımıyla lekeli bölge silinir. Alkolden sürüldükten sonra hiç vakit kaybetmeden kıyafetin ılık su ile durulanması çok önemlidir aksi halde alkol kıyafetin dokusuna zarar verebilir.
Diğer tüm lekelerde olduğu gibi deodorant lekesinde profesyonel  bir hizmet ve sonuç almak için Dry İstanbul Kuru Temizleme’ye ulaşın, lekelerinizin size dert olmasından kurtulun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder