14 Mayıs 2016 Cumartesi

Çamaşır Yıkarken Yapılan 5 Temel Hata

Çamaşır yıkamak başlı başına bir meziyet ve kendine has incelikleri var. Suyun derecesinden, makinenin devrine kadar sayısız değişkeniyle amatör çamaşır yıkayıcılarını zorlayabiliyor.  Bu uğurda nice ev kadınları ne bluzlar, ne çamaşır makineleri heba etti. Dolayısıyla çamaşır yıkarken yapılan en büyük 5 hatayı aşağıda sıraladık ki siz de hatalarınızı fark edip zararın neresinden dönerseniz o kadar iyi olur.

  1. Makinenizi istinaf haddinden fazla çamaşırla doldurmak yapacağınız en ciddi hatadır. Her geçen gün artan kapasiteleriyle çamaşır makineleri 8 -10 L gibi bugün yüksek oranlarda çamaşır yıkayabiliyor. Zamandan ve sudan tasarruf etmek amacıyla tek seferde bütün çamaşırlarınızı yıkamak makinenizi bozacağından size daha fazla hasar verir.
  2. Deterjan miktarını abartıya kaçırırsanız çizgi filmlerdeki köpüklü çamaşır makinesi sahnelerinden birini kendi evinizde yaşamanız çok olası. Koyulması gerektiğinden fazla ya da az miktarda deterjan koymak makinenizin performansını olumsuz yönde etkileyeceğinden deterjanınınız üzerinde yazan yönlendirmeler doğrultusunda makinenize deterjan yerleştirmeye özen gösteriniz.
  3. Tüm çamaşırlarınız için aynı programı kullanmak her öğünde aynı yemeği yemeye benzer, yani sabah kahvaltısında İskender yemek nasıl uygunsuz kaçacaksa yünlüleri sentetiklikler programında yıkamakta kıyafetleriniz formunu bozacaktır. Çamaşır yıkama programlarının çok zorlayıcı ve karışık olduklarını biz de kabul ediyoruz, ama ilk başlarda yardım alarak seçtiğiniz programlar bir süre sonra belleğinizde yer edinecektir.
  4. Diğer bütün makinelere olduğu gibi çamaşır makinesinin de belli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Hem kötü kokuları önlemek hem de yıkanan çamaşırlarınız yıkama sırasında kirlenmesini engellemek için deterjan bölmesini sıklıkla çıkaramaya ve yıkamaya özen gösteriniz.
  5. Yeni ev düzenlerinde ve gelişmiş çamaşır makinelerinde çamaşır makinenizin su alma girişlerine müdahale etmeye gerek olmadığından su giriş hortumlarını örgülü su hortumlarıyla değiştirmek hortumun patlama olasılığını azaltacağından makinenizin ömrünü uzatacaktır. 
Eğer sizde çamaşırlarınızı kendiniz yıkamak istemenize rağmen vakit bulamıyorsanız, Dry İstanbul Kuru Temizleme'nin hizmetinden yararlanarak çamaşırlarınıza en az sizin kadar değer veren profesyonel bir çözüme başvurun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder