31 Aralık 2015 Perşembe

Zor Lekelerle Başa Çıkmanın Yolları

2016 tüm neşesiyle geldi! Özenle hazırladığınız sofranızda sevdiklerinizle geçirdiğiniz keyifli bir akşamın ardından masa örtünüz bazı inatçı lekelere maruz kalmış olabilir. 2016'nın ilk sabahında bu inatçı lekeleri çıkarmak için uygulanacak küçük pratik bilgiler masa örtünüzü yeniden tertemiz yapabilir.



Mum Lekesi:
Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp beş dakika bekletip nemli bir bezle silebilirsiniz.

Yağ Lekesi:
Kızartma yaparken ne kadar dikkat etsek de sıçrayan yağları engellememiz çok zor olabiliyor. Bunları temizlemek için en etkili temizleyici, ispirtodur. Masa örtüsünüzün üzerine yağ dökülürse de, en bilinen yöntem leke üzerine tuz serpmektir. Tuz serpme işlemine alternatif olarak lekeli yere limon kolonyası da dökebilirsiniz. 

Salça ve Ketçap Lekesi:
Salça ve ketçap lekesini çıkarmak için sıcak su ile gliserini eşit miktarda karıştırın. Masa örtüsünü bir saat boyunca bu karışımda beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Çikolata lekesi :
Masa örtünüzü 90 derece alkol karıştırdığınız bir miktar suyla silin. Hemen ardından temiz suyla durulayın.

Meyve Suyu Lekesi:
Masa örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpip, örtüyü suyun altına tutun. Su lekeyi yavaş yavaş akıtacaktır. Daha sonra masa örtünüzü normal şekilde yıkayabilirsiniz.

​Bütün bu lekelerin ardından yeniden sevdiklerinizi şık sofralarınızda ağırlayabilirsiniz :)​

Dry İstanbul Kuru Temizleme ailesi olarak sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir sene dileriz. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da özenli bir temizlemeye ihtiyacı olan kıyafetleriniz için bize ulaşın, size zamandan da kazandıran yepyeni bir temizlik anlayışıyla tanışın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder