23 Aralık 2015 Çarşamba

Neden Kuru Temizleme?

Neden Kuru temizleme?

Kuru temizleme işleminin ana işlevi; ıslak temizlemeyle zarar gören kumaş dokularını yıpratmadan uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır. Herkesin düşündüğünün aksine sık temizleme giysilere zarar vermez. Sık kuru temizleme, elyaf aşınmasına neden olan yerleşmiş kiri, pisliği çıkararak giysilerin ömrünü uzatır. Kuru temizleme yaptırmanın avantajlarından biri; kuru temizleme işleminin, katı ve sıvı yağları suyun yapamayacağı şekilde çözdürme yeteneğidir. Astarlı giysi ve tekstillerin elde ve makinada yıkanması risklidir, yapıları deforme olabilir. Kuru temizleme işlemi de bu tür deforme risklerini ortadan kaldırmaktadır.

Sık kuru temizleme yapılması, giysilere zamanla yerleşerek kumaş liflerine nüfus eden ve zımpara gibi aşındırıcı etkisi olan kirleri ve pisliği çıkararak giysilerin yeni alınmış gibi bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur.

Yiyeceklerden, içeceklerden ve diğer yağlı maddelerden kaynaklanan lekeler sıcağa maruz kaldıklarında ve zaman geçtikçe oksitlenir ve soyulmuş bir elmanın havayla temas etmesinden sonra kararması gibi sararır veya kararırlar. Sararan veya kararan lekeleri çıkarmak çok daha zordur ve genellikle de çıkarılamazlar. Bu yüzden sık kuru temizleme yaptırılması giysilerinizi ve tekstil ürünlerinizi çok daha uzun süre kullanmanızı sağlar.


Kuru Temizleme Yapılırken Hangi Maddeler Kullanılıyor?

Profesyonel kuru temizleme firmaları lekeleri çıkarmak için karmaşık prosedürlerden ve özel leke çıkartıcı kimyasallardan yararlanırlar. Lekeler iki ana kategoriye ayrılır: solvent maddeyle çözünebilir lekeler ve suyla çözünebilir lekeler. Farklı lekeler, leke çıkartma teknisyenlerinin uzmanlaştığı farklı işlemler gerektirirler.

Kuru temizlemede su kullanılmaz. Bu temizleme yönteminin diğer yöntemlerden farkı, giysileri temizlemede su yerine petrol ürününün kullanılmasıdır. Bu işlem adından da anlaşıldığı üzere kuru bir ortamda yapılmamaktadır.

Profesyonel kuru temizlemeciler kullanıcılarının sadece giysisini korumakla kalmaz, aynı zamanda bir hatırayı da korurlar. Kuru temizleme işleminin en büyük avantajı, elbiselerin çekmesini ve şekillerinin kaybolmasını engellemektir. Kuru temizleme işlemi, lekeleri çıkarmanın yanında, giysileri deformasyon tehlikesine karşı korumaktadır. Sizler de lekelenmiş, zarar görmüş ürünlerinizi güvenle kuru temizleme işlemiyle temizlettirebilirsiniz.

Hafta içi 23:00'e,  Cumartesi günü ise saat 18:00'e kadar kapınıza kadar ücretsiz servis imkanı, 9 taksit imkanı ve online sipariş kolaylığı ile kuru temizlemede güvenilir adres; http://www.dryistanbul.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder