27 Aralık 2015 Pazar

Gömlek Ütülemenin İpuçları

Gömlek nasıl ütülenmeli?


Gömlek, ütülenmesi en çok zaman alan kıyafetlerden birisidir. Gömlek ütülerken sürekli ayakta duruyor olmak ve ütü buharına maruz kalıyor olmak ütü yapmayı çekilmez hale getiren etkenlerdir. Gömlek ütüsünü düzgün ve kısa sürede yapabilmek için bir düzen oluşturmak gerekir. Bu düzeni oluşturmak için;

- Öncelikle ütünüzü kumaşa göre ayarlayın. 

- Ütü ısınınca, gömleğin önce yakasını sonra önünü ütüleyerek başlayın. Bir kez de yakayı katlayarak ütüleyin.

- Gömleğin omuz kısımlarını ütü masasına geçirerek ütüleyin.

- Daha sonra manşetleri ve kolları ütüleyerek, gömleğin iki tarafını da düğmelere dikkat ederek ütülemelisiniz. Son olarak gömleğin arkasını ütüleyin.

Bu şekilde hem ütülediğiniz kısımlar tekrar kırışmaz hem de bu işlem size zaman kazandırmış olur. Gömlek ütülerken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de kumaşın dokusudur. Bütün ipekliler, kadife, akrilik, işlemeli parçalar ve sentetik deriler tersten ütülenmelidir. Parlamaları önlemek için ise ütü masasının üstüne temiz bir örtü veya çarşaf koyabilirsiniz. Bütün bu yöntemler sizin kısa sürede etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Dry İstanbul kuru temizleme ile temiz kıyafetlerinizin ütüye ihtiyacı varsa vakit kaybetmeden bize ulaşın, kumaş türüne en uygun şekilde ütülenmiş kıyafetinizle stilinize şıklık katın. Dry İstanbul kuru temizleme hizmetlerinden faydalanarak ütü işlemlerinizden arda kalan zaman ile kendinize ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder